Kamremsbyten

Att byta kamrem hör till bland det absolut viktigaste du kan göra för din bil. När din kamrem blir för gammal och sliten går den lätt av och då krockar ventilerna i topplocket med kolvarna vilket är fullkomligt förödande för bilens motor. I relation till vad det kostar att renovera hela motorn är kostnaden för ett kamremsbyte en väl gjord investering.

När är det dags att byta kamrem, varierar från bilmodell till bilmodell!
I din servicebok finns det tydliga rekommendationer från biltillverkaren. När en bilmodell rullat ett tag kan det visa sig att kamremmens livslängd är kortare än beräknat och då är uppgiften i servicehandboken föråldrad. Behöver du råd och vägledning så kan du vända till oss, för att ta reda på vad som gäller för just din bilmodells förutsättningar.

Anledningen till att bilvårdshuset ska hjälpa dig med kamremsbyte är enkelt.
Vi har lång erfarenhet och kunskapen som krävs till detta så jobbar vi med högservice! Att ge sig på kamremsbyte själv är inget man ska göra, om man inte har kunskap eller utbildning.
​​​​​​​
Vid kamremsbyte är det ett bra tillfälle att byta vattenpump! Vår rekommendation är att du samtidigt ser över en del andra komponenter som påverkas av kamremmen. Dels rör det sig om spännhjul eller löphjul som ingår i kamremskonstruktionen.

Du hittar oss här

Kanalvägen 1-3
801 39 Gävle

Telefon

026 – 60 05 25 ​​​​​​​

Öppetider

Måndag – Fredag
08.00 – 17.00